Nybyggeri

Går i og drømmer om at bygge nyt?

Når vi drømmer om at bygge et nyt hus, hvad enten det er et hus til den unge familie, eller til det gode seniorliv, så er det vigtigt at mærke efter, hvilken type bolig man drømmer om.

Ønsker man som par og familie, et pænt kataloghus som udtrykker tidens trend, eller drømmer man om et særligt hus med et klart og stærkt arkitektonisk udtryk, hvor der i processen kan udvikles et stykke bygningskunst, som man kan gå og nyde i de mange små detaljer.

Det er et vigtigt første skridt at afklare med sig selv, hvad man ønsker ud af sin bolig, for vores hjem er også et udtryk for hvem vi selv er. For nogle er boligen blot et ophold i private rammer, mens det for andre er et sted hvor både boligen og grunden kultiveres gennem årtier i en tydelig vision om en personlig æstetik.

Kom rigtigt i gang

Hvis i står med en grund og et ønske om at skabe jeres egen unikke bolig, er det vigtigste at finde god arkitektrådgivning, til at hjælpe jer med at afklare de mange muligheder og udfordringer der ligger i lige netop jeres projekt.

Det er også vigtigt at være tålmodig, når i skal i gang med et nybyggeri på jeres grund. Der er en lang række processer og faser et byggeri skal igennem, og det vigtigste er at visionen i projektet, bliver så klar og velartikuleret i sin form, at den skaber et godt forløb gennem resten af byggeprojektet.

Byggeprocesserne skal planlægges, tegningsmateriale udarbejdes og myndighedsgodkendelse indhentes, entreprisekontrakt med udførende hovedentreprenør udarbejdes, og nybyggeriet kontrolleres undervejs i opførelsen, hvor jeres rådgiver deltager i byggemøder, og sammen med jer løser de udfordringer, der eventuelt måtte opstå undervejs.

Byggeriet følges til dørs – så i sparer jer selv for mange unødige bekymringer, forsinkelser og ikke mindst penge.

Her er en række gode byggeråd til jer:

Tænk langsigtet.

Hvordan vil jeres families liv og behov udvikles og ændres i løbet af de næste 10-30 år?

Hvordan kan der udformes en bolig med fleksible multianvendelige rum, der med tiden kan opdeles i voksen og børneafdelinger, og måske endda senere være mulighed for at udleje en del af boligen eller have liberalt erhverv?

Energirigtige huse.

Energirigtige huse med lav drift, har god økonomi og er nemmere at belåne og gensælge.

Tænk på den totale økonomi, da opførelsesprisen kun er en del af det samlede billede.

De månedlige udgifter kan nedbringes med adskillelige tusinde kroner, hvis boligen er bygget smart og med øje for både æstetik og energi.

Materialevalg i boligen.

Overvej materialernes holdbarhed og vedligeholdelsesfrekvens og dermed de løbende omkostninger til udskiftning. Det er særligt vigtigt at have dialogen vedrørende klimaskærmen, da det er her den største slitage finder sted.

Stor investering.

Et nybyggeri er for mange boligejere, den største investering de laver i deres liv. Derfor skal bank eller låneinstitut involveres tidligt i processen, så projektet tager afsæt i en godkendt og realistisk økonomisk situation. Sørg for at have ca. 10% ekstra til uforudsete udgifter.

Valg af hovedentreprenør.

Vælg et byggefirma, som kan dokumentere erfaring, check soliditet via bank eller låneinstitut, spørg til og besøg referenceprojekter, som kan give valide oplysninger om erfaringerne med byggeprocessen.

Få en advokat til at hjælpe med kontrakterne.

Få en advokat med solidt kendskab til byggeri, entrepriseret, og byggebranchen generelt, til at gennemgå kontrakten, og skriv ikke under, før alle materialevalg er taget, og udenoms arealerne færdiggørelse er aftalt.

Priser og den indledende dialog

Vi kommer gerne ud og holder et indledende møde hos jer, hvor vi kan gennemgå projektet og de muligheder der ligger gemt, kommer vi gerne ud og tager en snak med jer.

Hvis i har yderligere spørgsmål, så kontakt os gerne.

Vi ser vi frem til at høre fra jer.

Kontakt Fællesrum arkitekter